logo here
logo here
ZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoomZoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom

Statujë; Venusi i Milos

Me datë: Periudha / periudha: Helenistike Data e krijimit / prodhimit: tremujori i 3-të shek. av. AD (-150 - -125) Vendi i krijimit: Mélos = Milo (?) Vendi i zbulimit: Mélos (Milo) - 1820
Numri i inventarit: Numri i hyrjes: LL 299 Numri i katalogut: Ma 399 Numri tjetër i inventarit: N 527
Mbledhja: Departamenti i Antikiteteve Greke, Etruske dhe Romake

Përshkrim

Emri / Titulli i objektit: Emri: statujë Titulli i përdorimit: Venus de Milo
Përshkrimi / Karakteristikat: Afërdita (flokë, bandë, simite, çorape, flokë, gjysmë e zhveshur, himacion, në këmbë) pjesa e prapme - prerja e bazamentit në Rivendosjen e Antikitetit: ngjitur (simite) - ribërë (fundi i hundës, në suva)

Karakteristikat fizike

Përmasat: Lartësia: 204 cm
Materialet dhe teknikat: Materiali: mermer (mermer Paros (lychnites)) Teknika: gunga e rrumbullakët (skulpturë) Saktësia teknike: e përbërë nga dy elementë të bashkuar në ije; elemente të shtuara (mortise për krahun e majtë); fut bronzi (vrima për një diadem, dhe një byzylyk në krahun e djathtë)

Vendet dhe datat

Me datë: Periudha / periudha: Helenistike Data e krijimit / prodhimit: tremujori i 3-të shek. av. AD (-150 - -125)
Vendi i origjinës: Melos = Milo (?)
Data e zbulimit: 1820
Vendi i zbulimit: Melos (Milo) - 1820

Historia

Koleksionist / Pronar i mëparshëm / Komisioner / Arkeolog / Dedikate: Louis XVIII, Louis Stanislas Xavier de France, Kont i Provence, Kont i Provence Rivière, Charles François Riffardeau (Ai ishte atëherë Markez kur i dhuroi Venerën Luigjit XVIII)
Detajet e blerjes: Don
Data e blerjes: data e mbërritjes në Muze: 1821
Në pronësi të: Shtet
Mbahet nga: Muzeu i Luvrit, Departamenti i Antikiteteve Greke, Etruske dhe Romake

Indeksi

Materiale:
Vendndodhja e objektit | Vendndodhja aktuale: Sully, [AGER] Salla 345 - Arti Klasik Grek dhe Helenistik (Venus de Milo), Jashtë dritares

Bibliografi

 • Queyrel, François. Skulpturë helenistike. 1, Format, temat dhe funksionet. Paris, Editions A. and J. Picard, 2016. 432, ISBN: 9782708410077., f. : 57-67, 339-340, fig. 28-29, fig. 32, fig. 35-36, fig. 40
 • Settis, Salvatore; Anguissola, Anna; Gasparotto, Davide; Franchi Viceré, Lucia. Klasik Serial-Portabël: Canon Grek dhe mutacionet e tij. [Ekspozita, Itali, Milano, Fondazione Prada, 9 maj - 24 gusht 2015; Venecia, Fondazione Prada, 9 maj - 13 shtator 2015]. Milano, Fondazione Prada, 2015., f. : 193-197, spec. 193, 344-347, f. 193
 • Martinez, Jean-Luc. Sekretet e Venus de Milo. Grande Galerie, revista du Louvre, 2010, 12, f. : 38-45
 • Martinez, Jean-Luc. Greqia në Louvre. Botime, botime Somogy / Louvre, 2010. 192 f., P. : 25
 • Holtzmann, Bernard. Skulpturë greke. Paris, Librairie Générale Française, 2010. 448 f., Libri xhepit, referencat., P. : 318, n ° 101
 • Kousser, Rachel Meredith. Skulpturë ideale helenistike dhe romake: joshja e klasikes. 2008., f. : 28-34, fig. 14
 • Pasquier, Alain; Martinez, Jean-Luc. 100 kryevepra të skulpturës greke në Louvre: Muzeu i Luvrit, Departamenti i Antikiteteve Greke, Etruske dhe Romake. Paris, Somogy éditions d'art: Musée du Louvre botime, 2007., f. : 162-165
 • Goetz, Adrien. Louvre. Artet ballë për ballë. Paris, Hazan, 2005., f. : 28-29, fig. 39
 • Kousser, Rachel Meredith. Krijimi i së kaluarës: Venusi i Milos dhe Pritja Helenistike e Greqisë Klasike. Revista Amerikane e Arkeologjisë, 2005, 109, Disponueshmëria: http://www.jstor.org/journal/amerjarch. , f. : 227-250, fig. 1, 12
 • Gazda, Elaine K. (red.). Bartman, Elizabeth. Arti Antik i Emulimit. Studime për Origjinalitetin Artistik dhe traditën nga e tashmja në antikitetin klasik. Kujtime të Akademisë Amerikane në Romë. Vëllimi plotësues I. Ann Arbor (Michigan), Universiteti i Michigan Press, 2002., f. : 263 shënim 55
 • Corso, Antonio. Një shënim i shkurtër për Afërditën e Melos. Xenia antiqua, 4. 2001 ,, f. : 27-32, fig. 1
 • Andreae, Bernard. Skulpturë e Helenizmit. München, Hirmer, 2001., f. : 195-197, pl. 186.187
 • Ridgway, Brunilde Sismondo. Skulpturë helenistike. 2, Stilet e ca. 200-100 para Krishtit. 2000., f. : 167-171, fig. 21, fig. 5
 • Pasquier, Alain (red.) Sipas Antikës. [Ekspozitë, Paris, Musée du Louvre, 16 tetor 2000 - 15 janar 2001]. Paris, RMN, 2000. 515 f. ,, P. : 440, 441, 432-499, n ° 235
 • Hamiaux, Marianne. Skulptura greke. II, Periudha helenistike, shekujt III-1 para erës sonë .. Paris, 1998., f. : 41-44, n ° 52
 • Palagia, Olga; Coulson, William DE (red.) Triantis, Ismene. Shkollat ​​rajonale në skulpturën helenistike: punimet e një konference ndërkombëtare të mbajtur në Shkollën Amerikane të Studimeve Klasike në Athinë, 15-17 Mars, 1996. 1998., f. : 170-174, fig. 12, 13
 • Maggidis, Christofilis. Afërdita dhe Poseidoni i Melos: Një sintezë. Acta arkeologica, 1998, LXVIII, f. 175-197. , f. : 175-197, fig. 2-7
 • Pollitt, Jerome Jordan. Arti në epokën helenistike. 1986., f. : 167, fig. 172
 • Niemeier, Jörg-Peter. Kopien und Nachahmungen im Hellenismus; eine Beitrag zum Klassizismus des 2. und frühen 1. Jhs v. Chr Bonn, Habelt, 1985., f. : 31, 32, 76, 77, 142, 143, fig. 10
 • Pasquier, Alain. Venusi i Milos dhe Afërditët në Luvër. Paris, Edicionet e Takimit të Muzeve Kombëtare, 1985.,
 • Delivorrias, Angelo. "Afërdita". Në: Lexicon Iconographicum Mythologiae Classicae II. Cyrih; Mynih, Artemis Verlag, 1984., f. : 73-74, pl. 63, nr. 643
 • Haskell, Francis; Penny, Nicholas. Për dashurinë për antikitetin, statujën greko-romake dhe shijen evropiane, 1500-1900. 1981., fq. : 363-365, n ° 178
 • Brinkerhoff, Dericksen M .. Statujat helenistike të Afërditës: studime në historinë e zhvillimit të tyre stilistik. New York, Garland Pub., 1978., f. : 34, 51, 123, pl. 52
 • Linfert-Reich, Andreas. Kunstzentren hellenistischer Zeit: Studien an weiblichen Gewandfiguren. Roma, "L'Erma" di Bretschneider, 1976., f. : 99
 • Havelock, Christine Mitchell. Art helenistik, 1971 ,, f. : 125-126, n ° 96
 • Charbonneaux, Jean. Skulpturë greke dhe romake në Muzeun e Luvrit. Paris, Editions des Musées Nationaux, 1963. Koleksioni i Guidave të Vizitorëve, 3, f. : 43-44
 • Charbonneaux, Jean. Gjest i Venus de Milo. La Revue des Arts, 1956, 6 ,, f. : 105-106
 • Bieber, Margarete. Skulptura e epokës helenistike. New York, Columbia University Press, 1955., f. : 159-160, fig. 673-677
 • Charbonneaux, Jean. Afërdita e Cnidus nga koleksioni Kaufmann. La Revue des Arts, 1. 1951 ,, f. : 8-16, fig. 1, 4, 7-9
 • Reinach, Solomon. Mbledhja e kokat antike, ideale ose të idealizuara. Gazeta des beaux-arte, 1903. 250 ,, f. : 109-110, pl. 140, 141
 • Michon, Étienne. Venus de Milo: ardhja e saj dhe ekspozita e saj në Louvre. Revue des Études Grecques, 1900, vëll. 13, nr.53 / 54, f. 302-370. Disponueshmëria: http://www.jstor.org/stable/44266960. , f. : 302-370
 • Furtwängler, Adolf. Kryeveprat e skulpturës greke një seri esesh mbi historinë e artit. London, W. Heinemann, 1895., f. : 367-384, fig. 158-163
 • Froehner, Wilhelm. Njoftim për skulpturën antike të Muzeut Perandorak të Luvrit. Paris, 1869. 520 f ,, fq. : 168-179, n ° 136
 • Clarac, (Numërimi i). Muzeu i skulpturës antike dhe moderne ose përshkrimi historik dhe grafik i Luvrit, basorelive, mbishkrime, altarë, cippi, etj. nga Muzeu i Luvrit. IV, Paris, 1850., f. : 79-82, n ° 1308
 • Clarac, (Numërimi i). Muzeu i skulpturës antike dhe moderne ose përshkrimi historik dhe grafik i Luvrit, statuja, buste, basoreliev dhe mbishkrime nga Muzeu Mbretëror i Antikiteteve dhe Tuileries, II.2, Paris, Imprimerie royale, 1841., f. : 841, pl. LIV, n ° 421
 • Clarac, (Numërimi i). Përshkrimi i Muzeut Mbretëror të Antikave të Luvrit. Paris, 1830. 350 f. ,, P. : 106-107, n ° 232 bis
 • Clarac, (Numërimi i). Muzeu i Skulpturës Antike dhe Moderne. Planches, Louvre dhe Tuileries. III, Paris, 1832-1834. Disponueshmëria: http://bibliotheque-numerique.inha.fr/idurl/1/5833., N ° 340, n ° 232 bis
 • Krahmer. Stilphasen der hellenistischen Plastik. Mitteilungen des Deutschen Archäologischen Institutet. Ab. Rom, 1923-1924, 38-39, f. 138-185. , f. : 140-142